• Uncategorized

    Cuti PKPP

    Assalamualaikum Alkisahnya cuti di Port Dickson,seminggu sebelum sekolah. Masjid Sri Sendayan.Yang kisahnya masjid ini diwakafkan oleh seorang tokoh perbankan di Malaysia.Solat dengan SOP dan amalan norma yang baharu.

  • Muzakarah/Tazkirah,  tazkirah

    Muzakarah PKP

    Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh Semoga semuanya sihat2 belaka.Untuk yang tak reti bahasa PM mintak duduk rumah,cer renung sikit ayat al-Quran ni.. . يٰأَيُّهَا الَّذينَ ءآمَنوا أَطيعُوا اللهَ وَأَطيعُوا الرَّسولَ وَأُولِي الأَمرِ مِنكُم ۖ فَإِن تَنٰزَعتُم في شَيءٍ فَرُدّوهُ إِلَى اللهِ وَالرَّسولِ…

  • Kalimatul Hikmah

    Ilmu Tanpa Amal

    Assalamualaikum Warahmatullah Wabarakatuh. ‘Ilmu tanpa amal IBARAT Pohon tidak berbuah’Contohnya…Kita belajar adab,akhlak di sekolah..tapi..kita cuma belajar je…bila tengok perangai…nauzubillah..terukk…so…lain kali belajar sesuatu kene beramal. Bak kata al-Imam al-Ghazali:”Ilmu tanpa amal ialah GILA , Amal tanpa ilmu ialah SIA-SIA”. Wallah Taala…

  • Izzuddinians,  Silat

    Video Persembahan Silat MAG SIS 2018

    Assalamualaikum.. Ini adalah video persembahan silat Majlis Apresiasi n Graduasi SIS 2018 Tq CIKGU HASRI atas ilmu Seni yang dipersembahkan -Sikap Pasang -Seni Tongkat Selengan -Kunci Tongkat video boleh tengok di facebook Mendaki gunung meredah lurah,Mencari ramuan pengubat hati;Ilmu GAYONG…

  • Ucapan

    Maal Hijrah 1440 H

    SALAM MAAL HIJRAH 1440 H..Semoga ia menjadi titik permulaan kita untuk BERHIJRAH ke arah yang lebih baik. Edit by:Ahmad Naqib Naqiuddin(Facebook) Khat Kufi Muraba tu guna http://qcalligraphy.com/inside/kufi_murabba/ Korang boleh try..tekan link kat atas.. WASSALAM

  • Sekolah

    Gotong Royong SK KLIA 2018

      ASSALAMUALAIKUM.. Semalam..aku pegi sekolah sebab ada gotong royong kat ex school aku..aku pun join la..Aku gi bilik Kaunseing,tempat aku “melepak”waktu jadi PRS dulu..Aku tolong la memaku banner kat tangga..boleh tahan banyak juga..Banyak yang berubah sejak aku keluar..    

  • Raya,  Ucapan

    SYAWAL 1439 H

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Alhamdulilla..beberapa hari lagi fasa ketiga Ramadan akan meninggalkan kita..Mari kita memuji keagungan dan kebesaran ALLAH yang mulia.Admin mengucapkan SALAM AIDILFITRI,MAAF ZAHIR &BATIN..kalau-kalau ada buat silap..an?,K..Wallahualam..

  • Followup

    Ijn Appointment-Kali KE 3@2017

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Sudah lama bersarang dan bersawang..hehe.. Semalam,28 Nov 2017,aku ke IJN untuk appointment bagi kali ke 3 dlm tahun ni..Seperti biasa..rawatan ulangan yang dilakukan seperti ECG..dan lain2. Kali ni Aqlan kene ikut sebab ibu tiada di…

  • Followup,  Pembedahan

    Pemeriksaan Susulan IJN 2017

    Assalamualaikum.. Semalam,30 Mei aku telah ke IJN seperti tahun-tahun sebelum untuk rawatan dan temujanji bersama doktor.Aku telah dirawat oleh seorang doktor berbangsa Arab,Doktor Ali Ibrahim Elarabi.Dia kata dia tak dapat scan dada bahagian kanan,So,aku kene buat CT Scan dalam hujung…

  • Uncategorized

    Hari Pendaftaran Tingkatan 1 SEKOLAH IZZUDDIN SHAH

    Assalamualaikum … Dalam cuti  Disember tahun lepas(2016) cuti aku penuh dengan 3 temuduga sekolah agama.Antaranya adalah Sekolah Menengah Islam Hira’,Jeram Sekolah Tinggi Islam AsSofa,Negeri Sembilan Sekolah Izzuddin Shah.Ipoh Alhamdulillah.Ketiga-tiganya dapat… Apa pilihan aku? Sekolah Izzuddin Shah aku pilih sebab saja…